Veronica Jägbrant ny medarbetare på Naturcentrum

Med stor tillfredsställelse meddelar vi att Veronica Jägbrant anställs på Naturcentrum från den 31 maj 2021. Veronica arbetar för närvarande som skogskonsulent på Skogsstyrelsen, där hon tidigare bland annat har utbildat nyckelbiotopsinventerare och arbetat med uppföljning av biologisk mångfald i nyckelbiotoper. Veronica är stationerad till Hälsingland. Rekryteringen av Veronica innebär att Naturcentrum får en riktigt bra kompetensförstärkning när det gäller de boreala ekosystemen.

Naturskogen ligger biologen Veronica Jägbrant varmt om hjärtat. Hon är strålande glad inför sitt nya arbete.

– Det känns jättespännande och kul att få bli en del av alla duktiga medarbetare på Naturcentrum, säger hon.

Veronica har i huvudsak arbetat med naturvärdes- och artinventeringar inom de artgrupper hon gillar mest och kan bäst – svampar, lavar, mossor och till viss del kärlväxter.

– Jag är för långsam med djur, säger hon med ett skratt, så det passar mig bättre med stillsamma lavar och mossor.

Skogarna från Hälsingland och norröver är hennes arena.

– Jag kommer att vara Naturcentrums nordliga utpost, och jag kommer att ha mitt kontor hemma i Bergsjö i Hälsingland, säger hon.

Veronica är särskilt förtjust i brandpräglade tallskogar och höjdlägesgranskogar som är 250–300 år gamla. Där granarna är smala och höga, anpassade till att bära stora snömängder på vintern. Hon ser nu fram emot att inventera de boreala skogarna i norr och ta fram fakta om naturvärdena i dessa skogar. Och hon ser fram emot ett arbete där hon har möjlighet att ständigt lära sig mer och utvecklas.

Är du inte orolig för att det blir för många arbetspass i fält?

– Jag är van att arbeta mellan 80 och 100 dagar i fält varje år, säger hon. Här uppe i norr brukar min fältsäsong sträcka sig från början av maj till mitten av oktober.

På fritiden gillar Veronica att åka längdskidor, springa orientering och utöva yoga. Och hon är väldigt förtjust i trädgårdsarbete.

– Svårigheten att hinna med trädgårdsarbetet är det enda minuset med att vara bortrest mycket, säger Veronica Jägbrant.

Det här inlägget postades i Okategoriserade.

Sök

Huvudkontor

Naturcentrum AB
Västanvindsgatan 8,
444 30 Stenungsund

Telefon: 010-220 12 00
E-post: