Vi söker naturvärdesinventerare

Har du god artkunskap, är väl förtrogen med begrepp som naturvårdsarter och signalarter, och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift? Är du van fältinventerare, med kunskaper och ekologisk förståelse för olika naturtyper? Kanske är du specialist inom en eller flera artgrupper. Då kan du vara den vi söker!

Inför säsongen 2021 har vi behov av att rekrytera fler naturvärdesinventerare. Vi söker dig som är intresserad av att bygga vårt företag och bli en del av Naturcentrums framtid. Våra arbetsuppgifter utgörs av olika typer av naturinventeringar, ekologiska konsultationer vid samhällsplanering, tillståndsprocesser och miljökonsekvensbeskrivningar.

Vi hoppas att du kan börja arbeta under fältsäsongen 2021, men har du den kompetens vi söker ser vi gärna att du inkommer med din ansökan, oavsett när du vill börja.

Vi arbetar över hela landet med kontor i Stenungsund i Bohuslän och Torna-Hällestad i Skåne. Dessutom har vi medarbetare med hemmakontor spridda över Sverige.

Vi ser just nu ett ökande antal uppdrag i Västsverige, men vi har uppdrag i hela landet och utesluter inte dig som vill arbeta från annan ort om du har den kompetens vi söker.

Om Naturcentrum

Naturcentrum är ett kompetensledande konsultföretag inom ekologibranschen. Vi tillhör landets mest efterfrågade företag inom vår sektor. Vi arbetar med utmanande frågor inom bland annat ekologisk samhällsplanering, natur- och vattenvård, våtmarksanläggning, friluftsplanering, miljöövervakning, biologisk mångfald och naturinformation. Sedan starten 1985 har vi vuxit från två till tjugoåtta medarbetare. Vi har låg personalomsättning, växer långsamt och har inga ambitioner att vara störst. Men vi vill gärna ha de skickligaste medarbetarna!

Vi erbjuder

Som medarbetare på Naturcentrum har du stor frihet och eget ansvar. I gengäld förväntas du vara engagerad och arbeta för miljöns, uppdragsgivarens, Naturcentrums och övriga medarbetares bästa. Arbetet är självständigt men det finns alltid möjlighet till stöd och samarbete med övriga kollegor. Bland våra medarbetare finns flera av landets främsta experter inom naturvård, vattenvård, ekologi, flora och fauna.

Heltid eller deltid samt tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar som konsult med uppdrag åt företag och myndigheter. Dina arbetsuppgifter är varierande, och nedan ser du exempel på arbetsuppgifter som du förväntas arbeta med.

  • Naturvärdesinventering NVI
  • Inventering, artbestämning och åtgärder för biologisk mångfald
  • Planering, projektering och arbetsledning inom naturvårdsprojekt
  • Inventeringsrapporter, underlag och rådgivning om biologisk mångfald inför fysisk planering och exploatering
  • Tillståndsansökningar och MKB avseende arter och ekologi
  • Analyser, utredningar och uppdrag rörande naturvård och miljöövervakning

Dina kvalifikationer

Du som söker har längre eller kortare erfarenhet från ekologi- och naturvårdsbranschen, t ex som anställd på konsultföretag, myndighet, naturvårdsorganisation eller som egen företagare. Du har dessutom skaffat dig god fältbiologisk kunskap och färdigheter genom ett stort eget intresse, gärna med fördjupade kunskaper inom något ämnesområde. Du har självklart stor ambition att lära och utvecklas vidare. Du har mer erfarenhet av naturtyper, arter och inventering än man normalt har efter fyra års biologutbildning, men det är inte nödvändigt att du har många års yrkeserfarenhet om du tillägnat dig ytterligare kunskaper på egen hand och har det egna driv som krävs för att lära.

Du tvekar inte inför att genomföra längre inventeringar på annan ort än hemorten och körkort krävs. Du är trygg i att beskriva och planera åtgärder eller lösa problem inom ekologi och naturvård. Lämplig utbildningsbakgrund kan vara biolog med fördjupning inom naturvårdsbiologi, floristik, faunistik och ekologi, men du måste tillägnat dig ytterligare kunskaper och erfarenhet på egen hand eller genom ditt arbete. Tidigare engagemang i t ex ideella naturvårdsföreningar är meriterande. Erfarenhet av projektledning, pedagogiskt arbete, uppdrag, ekologiska analyser och sammanställningar, rapportskrivning, MKB och tillståndsprövning är också meriterande.

Om du är intresserad

Begär ansökningshandlingar genom att skicka ett mejl till ncab@naturcentrum.se där du anger, namn, adress, telefonnummer och epost. Skriv ”intresseanmälan tjänst” i ämnesraden. Du ska inte skicka något CV i detta skede.

Frågor kan besvaras av Jonas Stenström

jonas.stenstrom@naturcentrum.se, 010-220 12 01

Sista dag för att skicka in din intresseanmälan är preliminärt den 1 mars 2021.

Välkommen med din intresseanmälan!

Det här inlägget postades i Okategoriserade.

Sök

Huvudkontor

Naturcentrum AB
Västanvindsgatan 8,
444 30 Stenungsund

Telefon: 010-220 12 00
E-post: