Botaniska utflykter i Göteborg med omnejd

Upptäck den fina naturen i Göteborg tillsammans med Ingemar Jonasson! Ingemar är upptäcktsresande i naturen med förmåga att upptäcka spännande saker. I boken delar han med sig av sina strövtåg bland byggnader, vackra växter och annat i Göteborgs närnatur. Vem visste till exempel att det finns sällsynta växter i stenmurarna på Tyska kyrkan i centrala stan, att det växer ett gräs vid Vallgraven som heter kärleksgräs, eller att det finns arter från den amerikanska prärien i Marieholm. Berättelser och förteckningar över växter från utflykterna illustreras av utsökta fotografier som författaren själv tagit och av vackra kartor framtagna av illustratören Carina Lindkvist. I boken presenteras inte mindre än 677 arter från 35 olika platser i och kring Göteborg. Boken kostar 299:- inkl frakt och kan tills vidare beställas via mail till ncab(at)naturcentrum.se.

Det här inlägget postades i Okategoriserade.

Sök

Huvudkontor

Naturcentrum AB
Västanvindsgatan 8,
444 30 Stenungsund

Telefon: 010-220 12 00
E-post: