Tätortsnära skärgårdsnatur

Göteborgs norra skärgård nås med buss från stan på drygt en timme. Här bjuds på salta bad från sandstrand och klippa, skådning av långväga fågelgäster och vandring i ett vackert stenlandskap. En presentation av denna säregna natur finns nu i form av skriften ”Naturguide Öckerö kommun”, som Naturcentrum tagit fram på uppdrag av Öckerö kommun.

2014 levererade Naturcentrum ett naturvårdsprogram till Öckerö kommun. Programmet innehöll bland annat en kartläggning av kommunens värdefulla natur. ”Naturguide Öckerö kommun” är en populärversion av naturvårdsprogrammet, som lyfter fram kommunens pärlor med avseende på såväl spännande natur som tillgänglighet. Guiden är i A5-format och inplastad, vilket gör den lätt och tåligare att ta med ut i naturen. Man kan även ta del av guiden på kommunens hemsida här.

Utdrag ur ”Naturguide Öckerö kommun”.

Det här inlägget postades i Okategoriserade.

Sök

Huvudkontor

Naturcentrum AB
Västanvindsgatan 8,
444 30 Stenungsund

Telefon: 010-220 12 00
E-post: