Johan Ahlén ny VD på Naturcentrum

När Jonas Stenström nu tar ett steg tillbaka blir Johan Ahlén ny vd på Naturcentrum AB. Andreas Malmqvist blir vice vd. Den nya ledarduon har stor erfarenhet av naturvårdsarbete och av företaget, där de arbetat sedan drygt 20 år.

Johan Ahlén och Andreas Malmqvist hör till Naturcentrums mest erfarna medarbetare. I början på juni tog de formellt över ansvaret för att leda och utveckla Naturcentrum tillsammans med företagets medarbetare. De båda ekologerna har likt övriga medarbetare arbetat med inventeringar och olika utredningsuppdrag, och det kommer de att fortsätta med – precis som avgående vd:n Jonas Stenström, som kombinerat sitt ledarskap med traditionella konsultuppdrag.

Johan Ahlén har arbetat på Naturcentrum sedan 1999. Han har bland annat arbetat med inventeringar och samhällsplanering, och han har specialkunskaper om fladdermöss samt grod- och kräldjur.

– Jag är full av respekt och tacksamhet för det arbete som företagets grundare och hittillsvarande ledare, Jonas Stenström och Svante Hultengren, lagt ner. De har en gång i tiden sått fröet och har sedan, tillsammans med en genom åren stadigt växande skara medarbetare, skapat en fantastisk arbetsplats, där kreativitet, problemlösningsförmåga och en mångfald av specialkunskaper tas tillvara och får utvecklas. Det är ett gäng kunniga och hårt arbetande människor och det ska bli superspännande att få bidra till att allt och alla fortsätter att fungera och utvecklas, säger Johan Ahlén.

Andreas Malmqvist har arbetat på Naturcentrum sedan 2000, och han har liksom Johan Ahlén erfarenhet från de flesta av företagets verksamhetsområden.

– Jag tror och hoppas att Johan och jag kommer att komplettera varandra bra och att vi med erfarenhet och kunskap om företaget kan bidra med en kontinuitet där vi tillsammans med alla medarbetare kan föra vidare Naturcentrums företagsfilosofi in i framtiden. Sen är det både kul och viktigt att Jonas och Svante kommer fortsätta att åtminstone ha en fot i företaget en tid till, säger Andreas Malmqvist.

Naturcentrum AB har sedan starten för 35 år sedan utvecklats till ett av Sveriges mest framgångsrika företag inom sin bransch, med många specialister inom ekologi, samhällsplanering och artkunskap. Det är idag helt medarbetarägt, och alla tar stort ansvar för att värna om företagets filosofi.

– Det känns fantastiskt roligt att Johan Ahlén och Andreas Malmqvist vill ta på sig ansvaret att leda Naturcentrum. Samtidigt vet jag att det inte kommer att bli alltför belastande, då alla medarbetare i företaget är vana att ta eget ansvar. Det känns också roligt att se hur Naturcentrum nu fortsätter att utvecklas som en viktig aktör i Naturvårdssverige, ett företag som vi unga fältbiologer startade i mitten av 1980-talet, säger Jonas Stenström.

Både Jonas Stenström och Svante Hultengren kommer fortsätta att vara verksamma i Naturcentrum, om än i mindre grad än tidigare.

Det här inlägget postades i Okategoriserade.

Sök

Huvudkontor

Naturcentrum AB
Västanvindsgatan 8,
444 30 Stenungsund

Telefon: 010-220 12 00
E-post: