Naturcentrum har nytt kontor i Göteborg

Sedan april arbetar fyra av Naturcentrums konsulter från det nya Göteborgskontoret. Övrig personal är fortsatt stationerad på huvudkontoret i Stenungsund, på Skånekontoret och på mindre lokalkontor spridda över landet.

I dagsläget är det Therese Johannesson, Johan Ahlén, Johan Svedholm och Henrik Karlborg som flyttat till Naturcentrums nya lokalkontor i stadsdelen Majorna i Göteborg. Här sitter de, sedan 12 april, granne med Sjöfartsmuseet och kan blicka ut över statyn Sjömanshustrun, en välkänd siluett i Göteborg. I kvarteret ligger även Sjömanskyrkan, som även den påminner om Göteborgs historia som sjöfarts- och hamnstad. Själva kontoret är en gammal tegelbyggnad och tidigare textilfabrik. På taket finns en terrass som bjuder på utsikt över Göta älv med Stenaterminalen och små båtar som utgör lokaltrafiken mellan Hisingen och fastlandssidan.

– Johan och Johan har traditionsenligt börjat med en ny fågelkrysslista på kontoret. Senast sågs en pilgrimsfalk som flög förbi utanför fönstret. Den blev art nummer femton på listan, säger Therese Johannesson.

Kontoret omges i övrigt av en urban miljö, med spårvagnar som passerar stup i kvarten liksom en mängd cyklister och fotgängare.

– Flytten innebär ett oerhört lyft för alla oss som bor i stan. Vi kan nu gå eller cykla till arbetsplatsen. Det är värdefullt att vi som sitter mycket framför datorn får möjlighet till vardagsmotion, säger Therese Johannesson.

Det nya Göteborgskontoret innebär på sikt också andra fördelar.

– Det blir bra att komma närmare de kunder och aktörer som är verksamma i Göteborg, säger Johan Ahlén.

Det här inlägget postades i Okategoriserade.

Sök

Huvudkontor

Naturcentrum AB
Västanvindsgatan 8,
444 30 Stenungsund

Telefon: 010-220 12 00
E-post: