Naturcentrums Tomas Carlberg svensk mästare i Naturfotografi 2020

Att Tomas är en skicklig naturfotograf har vi alla varit medvetna om sedan länge, men nu lyfte det ordentligt för redaktören på Fauna & Flora. Vid SM i naturfoto placerade han sig först i klassen ”övriga djur” och fyra i klassen ”fåglar”. Hela Naturcentrum gratulerar till den fina framgången.

Medaljören själv kommenterar det hela på följande sätt – Jag är omtumlad men stolt och glad över att min bild på en apollofjäril vann guld i klassen ”Övriga djur” i årets upplaga av SM i Naturfotografi. Och att busksångaren, som jag fotograferade ett stenkast hemifrån i somras, kom på fjärde plats i klassen ”fåglar”. – Jag har fotograferat djur och natur ända sedan 1970-talet, men sedan fem år går jag in helhjärtat i naturfotograferingen. Mina motiv är främst fåglar, däggdjur och dagfjärilar.

SM i Naturfoto arrangeras av Svenska Porträttfotografers Förbund och i år var Anders Geidemark, Camilla Noresson och Mats Andersson domare. Extra bonus blir att de tre främsta bilderna kommer att gå vidare till att tävla i World Photographic Cup (WPC), för Svenska Landslaget i Fotografi.

Det här inlägget postades i Okategoriserade.

Sök

Huvudkontor

Naturcentrum AB
Västanvindsgatan 8,
444 30 Stenungsund

Telefon: 010-220 12 00
E-post: