Ny bok om svenska dagfjärilar

I denna nya fältguide till svenska dagfjärilar beskrivs drygt 180 arter, underarter, former och tillfälliga besökare. Boken är rikt illustrerad och fjärilarna åtföljs av fotografier på hane, hona och undersida jämte grafiska bilder över utbredningar och flygtider.

Ett kort inledande avsnitt beskriver bokens tillkomst och lite annat. Därefter följer bokens huvuddel som utgörs av artbeskrivningarna. Här ledsagas läsaren med över 1.000 illustrationer. Boken är framtagen av Sven Birkedal, naturälskare och amatörfotograf från Åhus. Nils Ryrholm har stått för kompletterade texter och beskrivningar, vetenskaplig granskning, utbredningskartor, flygtider, m. m.

Boken är den tredje i Naturcentrums serie om växter och djur i Sverige. Tidigare har ”Lavar – en fältguide” och ”Mossor en fältguide” utgivits. Boken (200 sidor) kan köpas från vår webshop eller från välsorterade bokhandlare. https://butik.naturcentrum.se/produkt/dagfjarilar-en-faltguide/

Det här inlägget postades i Okategoriserade.

Sök

Huvudkontor

Naturcentrum AB
Västanvindsgatan 8,
444 30 Stenungsund

Telefon: 010-220 12 00
E-post: