”LAVAR – EN FÄLTGUIDE” ÄNTLIGEN KLAR!

Det är den gamla och välkända ”Lavar – en fälthandbok” av Roland Moberg och Ingemar Holmåsen, som gavs ut 1982, som genomgått en rejäl uppdatering av Roland Moberg och Svante Hultengren. Den nya boken är en rikt illustrerad lavguide som också innehåller en allmän beskrivning av lavarna, en presentation av viktiga lavsläkten samt bestämningsnycklar för flertalet i Norden förekommande lavsläkten. Naturcentrum AB ger ut boken på eget förlag.

Boken är rikt illustrerad med 350 mycket färgbilder på arter och miljöer, svartvita illustrationer samt över 300 utbredningskartor. Lavguiden är på 248 sidor och har ett praktiskt fältformat med mjuka pärmar. Roland Moberg står för textinnehållet och merparten av fotografierna har tagits av Svante Hultengren. Boken kommer att finnas i bokhandeln, men kan också beställas från Naturcentrum AB till priset 295:- + frakt (alternativt hämtas på vårt kontor i Stenungsund). För beställning maila: ncab@naturcentrum.se. Glöm inte att ange namn och postadress. Faktura skickas med boken.

Det här inlägget postades i Okategoriserade.

Sök

Huvudkontor

Naturcentrum AB
Västanvindsgatan 8,
444 30 Stenungsund

Telefon: 010-220 12 00
E-post: