Magnifikt om skådning på Öland

Så lyder rubriken i det nyutkomna senaste numret av Vår Fågelvärld, en tidskrift som ges ut av SOF Birdlife. Det är ännu en i raden av lysande recensioner av boken Ölands fåglar! Tidigare har bland annat författaren Fredrik Sjöberg rosat boken på Svenska Dagbladets kultursida och rekommenderat den för statsminister Stefan Löfvén för begrundande av den svenska välfärdens historia.

Boken i sig är en efterlängtad tungviktare på nästan 500 sidor som handlar om öns fåglar, fågelskådare och fågelforskning. Öland är fåglarnas landskap, med dragplåster som stora flyttfågelsträck och speciella häckfåglar i unika naturtyper som Stora Alvaret, sjömarkerna och lövskogslundarna. I boken tas detta förstås upp, men där finns även kapitel om fåglar i dikt och prosa samt öländska fågelnamn. Många författare har medverkat i bokprojektet. Naturcentrum har genom Örjan Fritz svarat för hela sju kapitel om ornitologins och fågelskådningens historia på Öland, alltifrån 1500-talet fram till bildandet av Ölands Ornitologiska Förening 1972. Det är också ÖOF som tagit fram boken med en grundplåt LONA-medel, men en omfattande ideell tid har lagts ner av många medarbetare för att kunna slutföra bokprojektet. Boken kan köpas hos välsorterade bokhandlare eller via nätet – om den fortfarande går att få tag på! Priset ligger runt 400 kr.”

Det här inlägget postades i Okategoriserade.

Sök

Huvudkontor

Naturcentrum AB
Västanvindsgatan 8,
444 30 Stenungsund

Telefon: 010-220 12 00
E-post: