Eriksbergspriset

Naturcentrums medarbetare Örjan Fritz tilldelades i söndags det respekterade Eriksbergspriset för 2017/2018. Priset har instiftats av Karlshamns kommun och Stiftelsen Skogssällskapet, och utdelades för första gången 1999. Syftet med priset är att det ska stimulera till ett ökat mångbruk, det vill säga ett aktivt nyttjande av naturens olika värden, genom att bidra till finansiering av tillämpad forskning och lättillgänglig dokumentation om det mångbruk som bedrivs på Eriksberg i Karlshamns kommun i Blekinge. Örjan ska nu under det kommande året studera epifytiska lavar och mossor inom det ca 900 ha stora naturreservatet, som kanske mest är känt för sitt storslagna beteslandskap och friströvande visenter. Och inte nog med detta: Även stipendiet för den innevarande perioden 2016/2017 innehas av en medarbetare på Naturcentrum; nämligen Tommy Knutsson för studier av storsvampar. Vi på Naturcentrum känner oss stolta över våra duktiga medarbetare!

Artikel i Sydöstran läs mer här!

Det här inlägget postades i Okategoriserade.

Sök

Huvudkontor

Naturcentrum AB
Västanvindsgatan 8,
444 30 Stenungsund

Telefon: 010-220 12 00
E-post: